Noitakäräjät

TAPAHTUMAT

Noitakäräjiä juhlitaan TÄNÄ VUONNA PIENIMUOTOISESTI, määräyksiä kunnioittaen

Vallitsevan tilanteen ja siitä seuranneiden määräysten myötä tulevan kesän Noitakäräjien ohjelmisto muuttuu pienimuotoiseksi. Valitettavasti joudumme siis tältä kesältä luopumaan monista upeista juhlavuoden suunnitelmista, kuten perinteikkäästä Käräjätorista. Torille kokoonnumme juhlimaan uudemman kerran 
10. heinäkuuta 2021.

Kesällä oli tarkoitus juhlistaa myös monia muita juhlivia toimijoita Käräjäjuhlien merkeissä. Käräjäjuhlat siirretäänkin nyt pidettäväksi 9. heinäkuuta 2021. Myös monia muita tilaisuuksia käräjäviikolta siirretään. 

Aivan kaikkea ei kuitenkaan ole juhlavuodelta peruttu! Kesällä Viljamakasiiniin kootaan valokuvanäyttely Noitakäräjien menneistä vuosikymmenistä. Historian havinaan ja muistoihin voi käydä tutustumassa 29.6.-12.7.2020.
Lisäksi esimerkiksi Sointulassa ja Museonmäellä on tarkoitus järjestää monenmoista pientä pop up-tyyppistä ohjelmaa, joogaa, taidenäyttelyä, äänimaljarentoutusta ja muuta mukavaa. Ja turvavälit tietenkin huomioiden! 

Tervahauta Pyynikkilässä sytytetään torstaina 2.7.2020 ja sen palamistas ja tervanpolton saloja voi käydä katselemassa myös viikonlopun ajan. Tervahaudalle on suunnitteilla muutakin ohjelmaa. Esimerkiksi Vuoden 2020 Ruoveden Noita valitaan entiseen malliin. Noidan julkistus ja vanhan noidan puhe kuullaan mahdollisesti tervahaudalla ja varmuudella netin kautta. 

Kaikki ohjelmat pyritään nyt suunnitteleman niin, että yleisöllä on mahdollista pitää etäisyyttä toisiinsa. Suurin osa myös videoidaan, joten ne voi nähdä vaikka kotioloissa. Toteutuvista tapahtumista tiedotamme lisää vielä myöhemmin. 

Koronasta huolimatta emme jää paikoilleen, vaan riennämme eteenpäin, paljon mukavaa on tarjolla!

iloa lapsille

Viime kesänä saimme vieraaksi arvovaltaisen vieraan, kun itse Eno-Elmeri saapui lasten kanssa keskustelemaan luonnosta. Mitähän kaikkea ensi vuonna voisi olla luvassa?

luonto mukaan tekemiseen

Luonto on iso osa suomalaista perinnekulttuuria, joten se on näkynyt vahvasti myös Noitakäräjäviikon tapahtumissa. Esimerkiksi kesällä 2018 päästiin tutustumaan villiyrttien hyödyntämiseen.

vanhoja perinteitä uusilla tavoilla

Mitäpä olisi noituus ilman loitsuja? Jo kahtena kesänä järjestetty loitsuilta on kerännyt paljon kiinnostunutta väkeä Museonmäelle.

Rockia kansalle!

Perinteinen Noitarock juhlitaan aina Noitakäräjäviikolla. Noitarockin järjestänä toimii Ruoveden kunnan nuorisotoimi. Kuvassa ruovesiläisyleisöä viihdyttää Mansesteri.

Oletko Facebookissa? Hyvä, niin mekin!